NY MÅLMANDSTRÆNER TILKNYTTET SENIORAFDELINGEN

Af Jonas Jensbye
på vegne af seniorudvalget

Vi kan nu kan løfte sløret for, at det nu er lykkes at finde en ny kompetent målmandstræner til vores seniorafdeling. Vi har længe ledt efter den rette person, der kunne tage over efter Steffen Vestergaard, som blev headhuntet af Hobro, og vi mener nu at have fundet den helt rigtige person.

Valget er faldet på Mads Aastrup (foto t.v.), der selv har haft en lang og meget flot karriere mellem stængerne. Mads er uddannet i AaB´s eliteafdeling, hvor han for mange år tilbage spillede både U17 og U19. Dette faktisk under Gugs bestyrelsesmedlem, Henrik Gaardsøe, der dengang var med i trænerstaben på AaB’s U19-hold. Tiden i AaB blev afløst af et længere ophold i USA, hvor han spillede collegefodbold på højt niveau.

Da Mads igen var tilbage i Danmark, blev han kontaktet af Vendsyssel, hvor han spillede i hele fem år og hvor han dagligt konkurrerede med bl.a. Karim Zaza og Jesper Christiansen. Efter kontrakten i Hjørring tog Mads til Århus, hvor han afsluttede karrieren med et kortvarigt ophold hos Brabrands 2. divisionshold. I løbet af de fem år i Vendsyssel oplevede han også at spille på hold med vores førsteholdstræner, Kasper Stiller, hvormed de to kender hinanden rigtig godt. Det er også denne relation, som har banet vejen for et samarbejde med Mads.

Mads Aastrup er i dag 30 år, og har kun har været væk fra fodbolden i få år, så handskerne er stadig varme! Han har dog besluttet, at han fremover vil fokusere på rollen som træner. Her ser vi et stort plus i, at Mads er en kompetent og erfaren målmand, som sagtens selv kan vise øvelserne på træningsbanen.

Det er en tydeligt dedikeret herre, der fremover skal videreudvikle klubbens dygtige målmænd. Ud over den skarpe træning på træningsbanen har Mads meget fokus på at skabe en god træningskultur blandt målmændene samt på at coache den enkelte på vej i sin individuelle udviklingsproces. Et vigtigt element i dette vil være at udvikle målmandens mentale beredskab.

Det er aftalt at Mads både skal træne de tre målmænd i førsteholdstruppen samt en gruppe bestående af øvrige målmænd (primært seniorspillere), der også har ambitioner om at udvikle deres målmandsspil.

Mads er generelt kendt som en engageret og ambitiøs fyr. Vi har desuden lært ham at kende som en rar, åben og meget imødekommen fyr, og vi er rigtig glade for, at vi har fået Mads med i vores trænerstab.

Rigtig hjertelig velkommen, Mads!