KOM IGEN TIL MARKEDSDAG PÅ
LØRDAG DEN 18. AUGUST

[ SE PROGRAMMET FOR DAGEN HER ]

Af Benny Nygaard, Gug Boldklubs Venner

Efter den dejlige lange sommer - her og der - kan et lille ekstra besøg på vores lokale Gug Stadion vel være ret så afslappende - og hyggeligt.

Benyt derfor lejligheden til at opleve årets markedsdag, når Gug Boldklubs Venner igen byder på den gode tradition - nummer 46 af slagsen, lørdag den 18. august. Bevares, langt fra halvfjerdsernes kæmpe arrangementer, men alligevel med bevarelse af nogle traditioner, som har vist sig stadig at kunne trække godtfolk til. Og hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, så tøv ikke med at bruge nogle timer i godt samvær med lokalbefolkningen.

Programmet for dagen er for nylig fastlagt - og begynder som altid med gratis kaffebord kl. 9, hvortil vores lokale bager, KonditorBager, leverer friske velsmagende rundstykker. En god begyndelse på en god dag, forhåbentligt.

Kl. 10 går det så løs - med loppemarked, kræmmermarked, legetøjsmarked og tombola.

Der er i igen år skaffet plads til, at nogle kræmmere igen kan opstille boder, så der bliver mulighed for at gøre gode handler.
Gug-Sønder Tranders Lokalhistoriske Arkiv møder op blandt kræmmerne, så herfra kan der forventes svar på næsten alle spørgsmål, fra dengang det var før - her i sognet.

Børn med talent for salg, der skal have ryddet lidt op i deres legetøj, er meget velkomne til at oprette en gratis stand, hvorfra de kan tjene en lille skilling. Et tæppe eller et lille bord plejer at være tilstrækkeligt for at kunne åbne sin egen butik. Imens kan lillebror eller lillesøster boltre sig på den store hoppepude, der bliver opstillet.

Ved middagstid bydes der igen på gratis mad - sildebord, sponsoreret af Spar Visse. Forhåbentlig vil mange benytte sig af tilbuddet og samtidig slappe af til festlig musik, som duoen Brødrene Allan og Hugo Albret også i år vil underholde os med. Den festlige duo befinder sig musikalsk set i gråzonen Folkemusik og Blues - på guitar og bas samt med sang dertil. Deres repertoire af velkendte hits forventes således atter at give ekstra god stemning på markedspladsen.

Markedsdagen foregår jo på Gug Stadion, så der bliver også lejlighed til at se nogle af Gug Boldklubs mange unge talenter dyste mod gæstende hold. Et par særlig spændende kampe er bl.a. klubbens serie 3-hold som skal i et lokalbrag mod Svenstrup-Godthaab IF, mens de dygtige U19-spillere skal dyste mod Hobro IK i Liga 2.

Ved aftenstide genoptages et tidligere festligt indslag, nemlig fællesspisning - Markedsdagens grillaften. Kl. 18 bydes der nemlig lækker grillmad - formedelst 75 kr. for mad + en dejlig fadøl.
Af praktiske grunde er tilmelding nødvendig, så oplys - senest torsdag d
en 16. august - om navn og antal her, så er du med holdet. [ TILMELD DIG HER ].

Indsamling til loppemarked

Dagen før markedsdagen – altså fredag den 17. august kl. 17-21 – kører nogle af klubbens ældre spillere rundt i Gug og Visse for at indsamle ting, som husstandene ønsker at give til det gode formål, loppemarkedet. Det er der heldigvis en rigtig god tradition for. Alle, der ønsker at bidrage, opfordres derfor til lidt oprydning på loft, i garage og andre gemmesteder.
Og at huske på at stille tingene ud til vejen – inden kl. 17.
Blandt de mange, der kommer til loppemarked hen over tiden, har det vist sig, at interessen for selv forholdsvis ny elektronik, tv-apparater, møbler og hårde hvidvarer er lig nul. Disse ting står derfor ikke mere på Vennernes ønskeseddel, desværre.
Men husk f.eks., at gode gamle, brugbare cykler er i høj kurs, så dem tager vi meget gerne imod – og med på lastbilen.

Overskuddet fra markedsdagen går - som altid, når Vennerne er på banen - til gode formål for Gug Boldklubs knap 700 medlemmer. På forhånd har mange gode sponsorer støttet arrangementet, så der herigennem er sikret en god økonomisk start.

Gug Boldklubs Venner håber nu på, at sommerens stabile vejr også holder, så lørdag den 18. august kan blive en dejlig sensommerdag, hvor mange vil finde vej til Gug Stadion – og medvirke til endnu en festlig markedsdag.
Der vil nemlig også i år blive rig lejlighed til enten at gøre en god handel på loppemarkedet, kræmmermarkedet eller på børnelegetøjsmarkedet – eller til bare at hygge sig på forskellig vis, ikke mindst når der bydes på gratis kaffebord, gratis sildebord - eller til markedsdagens grillaften som afslutning på dagen.

[ SE PROGRAMMET FOR DAGEN HER ]