STATUS PÅ ET BEGIVENHEDSRIGT
FORÅR I SENIORAFDELINGEN
(OG ET KIG FREMAD)


Af Jonas Jensby på vegne af seniorudvalget

Afslutningen af en sæson giver som bekendt anledning til at gøre status, og i dette skriv vil der kort blive gjort sportslig status for forårssæsonen, dvælet lidt ved MatchDay-konceptet samt kigget frem mod den nye sæson.


Sportsligt – en jævn sæson uden forskydninger

Kort fortalt blev alle hold i deres respektive rækker, hvilket var tilfredsstillende. Vi kan samtidig se tilbage på en sæson, hvor flere vigtige mål for foråret blev realiseret:

- Jyllandsserieholdet formåede af blive i rækken trods hele 4 nedrykkere blandt de 8 hold
- Mange spillere kom enten tilbage til Gug eller startede op som nye i klubben
- Flere U19-spillere blev faset ind på seniorholdene, som stadig næsten kun består af ”egen avl”
- Vi fik et serie 5-hold etableret, hvor spilleglæden og ”det gode omklædningsrum” kom tilbage
- Vi lykkedes med at samle spillere nok til 2 U19-hold – som vel nok eneste klub i Aalborg.

For vores førstehold blev det hele lige spændende nok, da det først i sidste spillerunde blev afklaret, at holdet sluttede på den fjerdeplads, der giver adgang til Jyllandsserien i næste sæson. Efter et forår med mange fine præstationer og resultater under den nye trænerduo Kasper Stiller og Jesper Nielsen, så sluttede holdet lidt svagt med to nederlag i de afgørende kampe. Heldigvis viste det sig, at pointene fra de første 12 kampe var nok til at sikre overlevelse. Findes holdets topniveau mere kontinuerligt, så venter der mange point og venter på Gug-holdet i en spændende pulje med mange lokalopgør i efteråret.

Serie 3-holdet, under ledelse af den nye trænerduo Torben Uttrup Andersen og Michael Poulsen, startede forrygende og gik ubesejret igennem træningskampene. Da der blev spillet om point for alvor, var det imidlertid kun Øster Sundby og FC Dansom (som begge endte med at trække deres hold!), som holdet sluttede over i tabellen. Med til historien hører, at der var tale om en rigtig stærk serie 3-pulje, men forventningerne til holdet var på forhånd større end pointhøsten viste efter de 14 kampe. Umiddelbart vurderet ser puljen for efteråret knapt så stærk ud med flere oprykkere og kun AaB som nedrykker fra serie 2. Derfor må forventningerne til holdet igen være, at de skal op og præge rækkens sjove ende.

Serie 5-holdet bestod fortrinsvist af tidligere Gug-spillere, som igen var klar til at snøre støvlerne. Et hold fyldt af godt humør og kampgejst under ledelse af Rasmus Dahl og Søren Mortensen fik mange gode kampe og erfaringer under bæltet sammen – en af erfaringerne må være, at der skal trænes bedre, hvis det spillemæssige niveau skal højnes yderligere. Holdet sluttede på en flot 3. plads efter suveræne Fjordsiden og Støvring, der begge fik point nok til at rykke op i serie 4.

U19 Liga 2-holdet sluttede på en 2. plads i deres række – et tilfredsstillende resultat. Med kun et nederlag (til puljevinderne Brønderslev) kan holdet dog ærgre sig lidt over, at det blev til pointdeling i halvdelen af holdets kampe. Der hersker imidlertid ingen tvivl om, at det er nogle talentfulde spillere, som i efteråret enten står overfor kval til liga 2 i U19 eller at blive rykket op på et af klubbens seniorhold. Der skal lyde en stor tak til Lasse Kristensen, som havde rollen som cheftræner for holdet i foråret – han har bestemt sat et flot aftryk på holdets spil. Lasse stopper som træner i klubben for nuværende, men måske ser vi ham i anden trænerfunktion i klubben på et senere tidspunkt.

U19 Liga 4-holdet under ledelse af Søren Pedersen og Rasmus Brandbyge klarede sig fint i en tæt pulje, hvor holdet sluttede på en 3. plads. Det vigtigste var dog, at det lykkedes, at få flere spillere tilbage i klubben – både blandt de yngste og ældre U19-spillere. I denne forbindelse har Søren Nielsen som bindeled mellem U19 Liga 2 og 4-holdene ydet et meget flot stykke arbejde.

Samlet set er der mange positive aftryk, som giver anledning til optimisme for efteråret og for fremtiden i det hele taget.


MatchDay – et initiativ der er kommet for at blive

Når der kigges tilbage på foråret, står initiativet MatchDay frem som noget særligt. Det blev til MatchDay i forbindelser med 7 hjemmekampe og 3 udekampe (MatchDay Away-busture).

Det har været en fornøjelse at mærke opbakningen til konceptet fra tilskuere, sponsorer og frivillige – herunder en særlig tak til Gug Boldklubs Venner for deres kæmpe indsats og opbakning under hele foråret! Intentionen har været at skabe et farverigt, fornøjeligt og fodboldglad folkemøde for borgerne i Gug i forbindelse med Jyllandsserie-holdets kampe, og vi vil hævde, at dette er lykkes på en række parametre:

- Der skabt rammer, som er indbydende for tilskuere, sponsorer og spillere
- Mange Gug-borgere i og udenfor klubben har givet store roser til MatchDay-konceptet
- Tilskueropbakningen har været fantastisk med op imod 250 tilskuere til flere af hjemmekampene
- Omsætningen til MatchDay har generelt været rigtig flot
- Spillere og trænere nyder virkelig atmosfæren i forbindelse med kampene
- Modstandere har bl.a. på LigaBold.dk omtalt det særlige ved at være en del af MatchDay i Gug
- Flere klubber har haft ”spioner” ude for at se, hvordan de kan lave lignende initiativer i deres klub.

Vi nyder miljøet blandt de mange frivillige, som tydeligvis ser stor mening i projektet, og vi mærker spillere og trænere, som virker endnu mere ”tændte” i de festlige rammer.

Det har også været vigtigt for os, at MatchDay ikke kun bliver et anliggende for Jyllandsserie-holdet – og igen i efteråret planlægges det sådan, at et af klubbens øvrige hold i seniorafdelingen spiller umiddelbart i forlængelse af Jyllandsserie-holdets kamp. Det har både U19 Liga 2 og serie 3 prøvet i foråret – og vi har med glæde kunnet konstatere, at opbakningen fra tilskuerne også har været ganske fin til den anden MatchDay-kamp.

MatchDay Away har været afprøvet på de længste busture i foråret, hvilket har givet spillerne mere gunstig opladning til kampene – ligesom vi har fået tilskuere med bussen, så der også har været fornuftig opbakning til holdet, når der spilles langt væk fra hjemmebanen. Her skal også lyde en stor tak til Gug Boldklubs Venner for at have ydet økonomisk støtte til dette initiativ.

Vi vil inden efterårssæsonens start gå i tænkeboks i seniorudvalget omkring, hvordan vi kan fintune og udvikle MatchDay-konceptet yderligere. Et fokus er på at have et anlæg, der tager sig godt ud til kampafvikling, og her oplever vi en god dialog med bestyrelsen omkring, hvordan vores anlæg løbende kan tage sig ud på kort og længere sigt.

Nye initiativer kræver selvfølgelig hjælpende hænder, og vi er meget glade for det store korps af frivillige, vi har fået på plads i forbindelse med især MatchDay. Der er dog altid plads til flere hænder – det gør mulighederne for at realisere nye initiativer endnu bedre.

Vi glæder os til det videre samarbejde med de mange frivillige – og igen må vi sige, at samarbejdet med Gug Boldklubs Venner er afgørende for, at MatchDay kan gennemføres med så store ambitioner, som det har været tilfældet i foråret.


Et kig frem mod efteråret – Gug-holdene skal præge toppen af deres rækker

Der venter en rigtig spændende efterårssæson lige om hjørnet, og ambitionerne bør være følgende:

- Jyllandsserie-holdet skal spille med om de 4 øverste pladser, der giver adgang til Jyllandsserie 1
- Serie 3-holdet skal kæmpe med omkring oprykning til serie 2
- Serie 5-holdet skal kæmpe med omkring oprykning til serie 4
- U19-holdet skal forsøge at kvalificere sig til liga 2 og præge denne række.
- Holdenes grundstamme skal stadig primært udgøres af spillere med rødder Gug.

Forudsætningerne for at disse ambitioner kan realiseres synes at være mange:

- De mange førsteårs-seniorspillere skal integreres godt på seniorholdene
- Der skal udvikles en stærkere træningskultur omkring serie 3 og 5-holdene
- Der skal en dygtig U19-træner(stab) ind – og der arbejdes intenst på dette projekt
- Trænere og spillere på holdene skal sammen sætte nye mål og holde hinanden op på disse
- Der skal være en sund og stærk konkurrence på holdene – og godt samspil på tværs af holdene
- Det sociale og sportslige går hånd i hånd i klubben– et godt omklædningsrum og miljøet på tværs af holdene må vedvarende prioriteres højt
- Der skal tages godt imod nye spillere på holdene – så alle fra start mærker den positive Gug-ånd.

Der er et rigtig godt fundament at bygge fremtiden på. Vi har et ungt førstehold bestående næsten udelukkende af spillere med Gug-rødder, og vi ser ud til at forsætte produktionen af dygtige hjemmeavlede spillere i de kommende år. Vi har samtidig også fin rutine omkring både vores første- og andethold, som kan støtte de mange unge spillere, når der kommer udsving i præstationerne. Vi har samtidig været dygtige til at favne både spillere til både toppen og bredden i klubben, hvilket har gjort, at vi i stor udstrækning har kunnet holde fast i vores spillere. Gug Boldklub skal nemlig være en klub, man har lyst til at spille og involvere sig i over længere tid.


Damerne vender tilbage!

Til slut en dejlig nyhed frem mod den kommende sæson – dameholdet under ledelse af Frederikke Lind vender tilbage i klubben. Frederikke får assistance af bl.a. Bente Vestergaard i arbejdet med kampafvikling og med at få truppen helt på plads. Der bliver et tæt samarbejde mellem U18-pigeholdet og dameholdet i serie 2, så flere af U18-pigerne får mulighed for erfaring på seniorniveau allerede i efteråret. Ambitionen er at præge toppen af rækken allerede i efteråret for på sigt at rykke op gennem rækkerne, så det er et ambitiøst projekt, der er sat i søen.

Vel mødt på Gug Stadion til en masse spændende fodbold i efteråret!

 

Forza Gug BK