HØJDEPUNKTER I GUG BK'S HISTORIE

Klubbens højdepunkter kan vel deles op i jubilæerne, nye klubanlæg og det sportslige.

Jubilæerne ( og der har været 25, 40 og 50 års jubilæer) er alle blevet fejret på behørig vis. Og specielt 50 års jubilæet i sommeren 2004 blev en stor begivenhed, hvor der blandt andet var deltagelse af flere tidligere formænd. Desuden blev der ved denne lejlighed udgivet en jubilæumssang.

Klubanlæg

I september 1971 flyttede Gug Boldklub fra Gug Skole hen for enden af Borger Allé, hvor klubben fik langt bedre forhold i form af eget klubhus og egne baner. Men med den fart, der var på, skulle der endnu bedre forhold til, og i juni 1983 kunne klubben så overtage det store, flotte nuværende klubanlæg på Vissevej.

På fodboldfronten har Gug Boldklub været en velintegreret del af Aalborgs fodboldverden med et godt, tværgående samarbejde med naboklubberne.

Sportslige højdepunkter

Klubben har i mange år haft sit bedste seniorhold placeret i Serie 2 eller 3, og er i 2005 med i Serie 3. En enkelt gang har førsteholdet været tæt på oprykning til Serie 1, men Serie 2-niveauet er stadig det højeste, man har præsteret.

På ungdomssiden har den bedste placeringer været et ynglingemesterrækkehold tilbage i 1978 samt et lilleput- og nu drengemesterrækkehold fra de seneste par sæsoner.

Klubben i dag

Gug Boldklub mærker i disse år en vigende interesse for fodbold blandt unge mennesker, så der er kun tre seniorhold tilmeldt i 2005. Dette står dog i skærende kontrast til den voldsomme interesse, der så findes blandt piger og drenge, indtil de når omkring junior/ynglingealderen.

Desværre har klubben netop måttet trække ynglingeholdet fra den igangværende turnering. Endvidere må vi konstatere, at allerede i lilleputalderen forlader flere af de dygtigste spillere klubben for at prøve kræfter på højere niveau, dvs. i AaB. En udvikling vi selvfølgelig hverken kan eller skal forsøge at bremse.

Vi er dog heldigvis ca. 500 medlemmer, der – fordelt på knap 50 hold – viser klubbens farver, den rød/blå dragt rundtomkring i det nord- og midtjyske.

Hvor klubben i øvrigt er på vej hen – i de næste 50 år – er jo et særdeles godt spørgsmål. Flere af os, der har været i klubben i mange år, har generelt set den opfattelse, at vi, i disse professionelle tider, må konstatere, at vi som en lille forstadsklub skal glæde os over den særdeles store interesse for fodbold blandt områdets drenge og piger, bakket op af mange forældre. Denne bør kunne fastholdes, og samtidig skal indsatsen over for junior- og ynglingespillere styrkes betydeligt, så vi derigennem forhåbentlig kan fastholde flere unge spillere og dermed stabilisere vores seniorafdeling, som gennem efterhånden mange år hovedsageligt har bestået af udefrakommende spillere, især studerende fra universitet og lærerseminaret.

(Kilde: JBU, jyskfodboldhistorie.dk / 2004).