PROFILER I GUG BK

Mange mennesker har gennem tiden stået bag Gug Boldklub – og det er således meget svært at fremhæve nogle frem for andre. Og specielt svært er det for klubbens første tid, idet klubben ikke er i besiddelse af meget materiale fra dengang.

På formandssiden er det dog værd at nævne Aksel Nøhr, der var klubbens første formand.

I 70’erne har sønderjyden Eigil Linné været en dynamisk formand, der satte gang i både byfest og venneforening. Hans efterfølger, Bruno Schnoor, som også er sønderjyde, viste politisk tæft ved, sammen med sin daværende meget kompetente bestyrelse, at skabe forudsætningerne for det flotte nuværende velfungerende klubanlæg på Vissevej. Senere har thyboen Johs. Knudsen været en særdeles aktiv formand, der har styret klubben sikkert gennem byggeri og den rivende udvikling, der skete gennem 80’ erne.

Desuden skal også nævnes Jørn Jeppesen, der efter seks år på posten, netop har overladt roret til Claus Willadsen. Begge har været i klubben en menneskealder – som ungdomspillere, seniorspillere og senere på forskellige lederposter. Ja, Jørn Jeppesens første lederpost var sågar som bestyrelsesmedlem - kun var 16 år gammel. Jørn Jeppesen og Claus Willadsen kan specielt glæde sig over, at Gug Boldklub i disse år er økonomisk velfunderet og i øvrigt specielt velfungerende med den kæmpestore ungdomsafdeling.

På andre poster er det værd at nævne Thorkild Vardinghus og Christian Christensen, som begge har været aktive i mange år som trænere og i forskelligt bestyrelsesarbejde helt tilbage fra sidst i 60’erne.

Nu om dage er klubbens ungdomsudvalg det helt store omdrejningspunkt – med mange ildsjæle. Uden den uvurderlige indsats, der lægges for dagen af bl.a. Gitte Jacob, hendes mand, Kurt Kristensen og koordinator Anders Nørgaard, ville klubben være et kaotisk tilholdssted. Men der et styr på spillere – bolde og grej, så det er en fornøjelse.

Klubben har gennem tiden udnævnt to æresmedlemmer: Johs. Knudsen og Benny Nygaard. Begge har siden begyndelsen af 70’erne deltaget i klubbens arbejde – både på og uden for banen, i bestyrelsen, alle vegne, hvor der er behov for frivillig arbejdskraft.

Klubben har endvidere indstillet og fået godkendt tre klubfolk til JBU’s sølvnål: Ole Larsen, Johs. Knudsen og Benny Nygaard.

Spillerprofiler

Klubben har gennem tiden fostret mange glimrende fodboldspillere, hvoraf enkelte har formået at gøre karriere på højere niveau. Jes Andreasen nåede således først i 80’erne at blive målmand for AaB’s divisionshold, mens Thorben Velling sidst i 70’erne spillede på JBU’s udvalgte juniorhold, sammen med bl.a. Jan Mølby. Thorben havde i øvrigt til opgave at passe på Michael Laudrup under sommerens unionsstævne.

Herudover det værd at nævne et par spillere fra statistikken over spillede førsteholdskampe: den mangeårige målmand René Køpfli, der har klubrekorden med 318 kampe, samt den altid målfarlige Flemming Lyngø med 209 kampe – og nok lige så mange scoringer.

(Kilde: JBU, jyskfodboldhistorie.dk / 2004).