> JBU'S SØLVNÅL      > ÆRESMEDLEMMER      > GUG BK I LOKALSAMFUNDET      > HØJDEPUNKTER
> PROFILER      > FORMÆND SIDEN 1954      > SPORTMASTER LEGAT      > .NYT. GUG BK PÅ ARKIV.DK

HISTORIE

10 UVURDERLIGE GLIMT FRA HISTORIEN
> Bakspejl: Næstformand på nedtrapning. Af Kristian Møller Andersen. Klubblad 1995.
> Gode årgange: Serie 5 (1961), serie 5 (1962), serie 3 (1966). Af Benny Nygaard.
> Formandsjob under beskedne vilkår. Af Thorkild Vardinghus. Formand 1961-63.
> JM-finale i snestormen over dem alle (1971). Af Benny Nygaard.
> Formand på Borger Allé. Af Arne Christensen. Formand 1971-72.
> Rejse til Osnabrück i 1977. Af Bruno Schnoor. Formand 1976-1980.
> Erindringer fra min tid som formand. Af Bruno Schnoor. Formand 1976-80.

> Det var dengang. Af Johs. Knudsen. Formand 1980-85 og 1989-90.

> Bakspejl: Et tilbageblik på en trænerlegende. Af Kristian Møller Andersen. Klubblad 2000.
> Topunderholdning for en ti'er. Artikel fra bladet JYSK Fodbold februar 2012.

Gug Boldklub af 1954 er, som navnet antyder, stiftet i 1954 på resterne af en tidligere eksisterende boldklub, der måtte lukkes på grund af rod i regnskaberne. Da klubben blev genetableret blev årstallet også tilføjet, og således har den nuværende forening for nylig holdt sit 50 års jubilæum.

De økonomiske problemer for den oprindelige forening var opstået, da man på et tidspunkt skaffede indtægter ved at holde baller. Desværre blev der ikke betalt Koda-afgifter, så da et krav om indbetaling af et – efter datidens forhold - større beløb fremkom, så bestyrelsen sig nødsaget til at nedlægge klubben.

Foto: Gug Boldklubs fodboldhold anno 1946 (cirka).

Aktiviteterne i både den gamle boldklub – og i den nyes første år - var meget afhængige af, om der var tilstrækkelig mange karle og piger på byens bondegårde. Gug Boldklub af 1954 havde således slet ikke fodbold med på programmet før i slutningen af halvtredserne, men koncentrerede sig om håndbold og - om vinteren - lidt bordtennis i det gamle forsamlingshus, som den gang lå på Fælledvej.

Da fodbolden endelig begyndte at rulle, startede Gug Boldklub selvfølgelig i den lavest rangerende fodboldrække. Men heldigvis var der grøde i ungdommen, som kom både fra Gug, Visse og Nøvling. Man var ganske vist nødt til at bruge helt unge spillere på 16 år for at stille hold, men de var både hårdføre og velspillende. I løbet af et par år avancerede holdet fra Serie 5 til Serie 3, hvilket må siges at være flot. Banen ved skolebygninger, der lå ud mod Sdr. Tranders Vej, var ikke af den bedste. Den skrånede en smule fra vest mod øst. Så der var tale om at spille op ad banen i første halvleg og ned ad banen i anden eller omvendt. Samtidig var det ikke ualmindeligt, at der skulle jævnes muldvarpeskud og slås græs. Græsslåningen foregik i mange tilfælde med almindelige hånddrevne haveplæneklippere. Det var rart, når der stillede flere med en klipper. Net på målene havde vi ikke, så det var vigtigt, at dommeren var meget opmærksom på, om bolden, der blev dømt mål på, virkelig var kommet ind mellem stængerne.

Klubbens økonomi var i en rimelig tilstand, ikke mindst takket være indtægterne fra de årlige byfester.

Foto: Damehåndboldhold fra Gug Boldklub af 1954 (ca. 1955-56). Bagerste række fra venstre: Ruth Garlog, Hanne Frederiksen, Jytte Kjærulf og Stinne Sørensen. Forreste række fra venstre: Karen Nøhr, Annelise Jensen og Grethe Larsen
.

(Kilde: JBU, jyskfodboldhistorie.dk / 2004).

Har du, kære læser, gamle fotos, udklip eller blot en god historie fra Gug Boldklubs brogede historie, hører vi den gerne. Kontakt redaktionen - her.

Foto: Klubbens formand i de første år, Aksel Nøhr (tv), bestyrelsesmedlem Grethe Vestergaard (født Larsen), samt Hans Jørgen Jensen, der var bestyrelsesmedlem i den oprindelige Gug Boldklub.