De gamle drenge tripper for at komme på græs

Af Poul Møller, holdleder for henholdsvis 59+ og 64+.


De gamle drenge med den indre drengerøv tripper for at komme på græs …

Længden af dagene er taget til. Der er længere lyst. Temperaturerne er stigende fuglene, blomsterne og træerne pibler frem … og langsomt vågner De Gamle Gug-drenge også op af deres vinterhi.
Fodboldsæsonen slår inden længe døren op til endnu et fodboldår.

“De gamle ben er blevet lidt mere træge. Knæene gør ondt og det værker over hele kroppen. Kroppen vil ikke helt det samme som sidste år.
“Rusten skal bankes af” - både i bogstavelig og i overført forståelse.
En god del af os voksne drenge, har jo skruer, søm og metal placeret rundt om i den modne krop. 
For “bare lige” sådan at holde sammen på skelettet!

Var det Gug-legenden Ole Ellern, der sagde til en af sine holdkammerater,eller var det Liverpools legendariske træner Bill Shankley, der sagde noget i retningen af,
“Tag den bangage af! Møller. Og hvad mener du med - dit knæ? Det er Gug’s knæ.” ( ….Liverpools knæ. )

Jovist - er der blevet trænet liiidt - hen over de kolde måneder. Meeen “Man skulle jo nødig komme i overtræning - før sæsonen går så’n rigtig i gang.”

I det forgangne år var det fodboldmæssigt et år, hvor præstationerne har været sådan lidt op og lidt ned. Nogle har været forventelige og andre lidt mere uforudsigelige.
Alle kampene er blevet spiller på flotte grønne underlag!
De er blevet spille på såvel det “det rigtige”, grønne græs …. 
Hvis nogle skulle have glemt det, er det hvor man får beskidte knæ og snavs på tøjet, hvis man falder eller bliver tacklet. 
Det grønne “noget” - græsset der ind i mellem bliver beboet med kløver, mælkebøtter og de mere små søde tusindfrydene - græsset der dufter helt vidunderligt, når det er blevet slået. Og man som fodboldspiller eeelsker at spille på, når det har regnet. For så kan man lave seje glidende tacklinger - og blive rigtig måget/ moget og der er noget tøj, der skal vakses, når man kommer hjem til hustruen. Og selvfølgelig bliver det som i de gode gamle dage bare smidt på gulvet - hvis man da i det hele taget har ulejliget sig med at tage det op af tasken!?

“Nye og gamle skikke”
Flere og flere kampe bliver nu afviklet på “de der” nymodens baner.
Kunststofbaner, syntetisk “græs”, uægte fodboldbaner ..
Det kan godt være, at de er uægte og unaturlige - Meeen vi medgive, at de nyopfundne fodboldbaner, er en fornøjelse at spille på, da de er pålidelige. Ingen mærkelige opspring fra bolden. Kun spillerens teknik afgør, hvordan boldbehandlingen teknisk set bliver udført. 
Her bliver man “afsløret” - man kan ikke dække sig ind under, at banen er dårligt!

Årgang 1950 - 1960 - 1970 …
For Schnoor’ gæve gutter blev det en fodboldsæson med, hvad i dagens moderne sprogterminologi kalder - udfordringer.
53+ drenge, sluttede dog fornuftigt af og spillede med om at komme i B-finalen.
For den Møller’ske-trup også kaldt, 59+, blev det en succesrig sæson (kan læses andet sted på hjemmesiden “Krykhusarerne - Mød Oldboys 59+ ) her nåede holdet frem til en spændende og afsluttende kamp, der skulle afgøre kampen om førstepladsen. Kampen blev vundet efter en velspillet og flot kamp.

Hos de rigtige voksne og erfarende drenge, 64+ - nærmere slutningen af 60-erne og begyndelsen af 70’erne , hvor tempoet i benene - slet, slet ikke står mål med tankerne i hovedet, om hvordan driblingerne, vendingerne, afleveringerne, tacklingerne skal udføres, her har holdet på lidt bedrøveligt, sørgmodigt og trist vis, måtte sige en STOR TAK til, Per Aaby, der efter - flere menneskealdre - har valgt at gå på en velfortjent pension fra fodbolden. Tak, Per for din super flotte indsats og altid sober måde at være på som holdkammerat, holdleder og ikke mindst som menneske.

Jeg glæder til, sammen med alle I friske, rørige, humørfyldte, livsglade mænd, der med jeres indre drengerøv, tripper for at komme på græs igen.

Vi har turneringsstart i uge 14.

Vi er nogle … der dog ikke er bange for at komme i overtræning. Vi evner jo at dosserer mængden af træning. 
Vi vil dog rigtig gerne se jer, der frygter kulden og vejret, til en gang fo’bol’ hver søndag-formiddag fra kl 10.00 til ca 11.15.

På glædeligt og snarligt gensyn på Gug Boldklubs baner.