Gug BK og corona-virus

Vi modtager i denne tid en del henvendelser fra forældre omkring en klubpolitik for corona-virus, der nu på landsplan har smittet næsten 300 mennesker, og tallet stiger time for time.

Læs mere her...


Vi skal passe på os selv og hinanden. De nævnte anbefalinger er væsentlige, men virker kun når adfærden følger disse.
Præcis som Dansk Boldspil-Union (DBU), anbefaler vi også i Gug Boldklub, at man følger myndighedernes vejledninger og råd.

Debatten om corona-virus fylder bredt i det danske mediebillede i disse dage, og helt naturligt rammer det også en stor fodboldklub som vores. Særligt den del, hvor spillere, forældre, trænere og øvrige frivillige, der løbende rejser, eller for nylig har rejst i udlandet, fylder hos os, men henover de seneste dage er COVID-19 også begyndt at fylde vores dagligdag.Har du været ude at rejse?
Vi appellerer meget kraftigt til, at især de Gug BK-medlemmer, trænere m.fl., der efter 2. marts har rejst i de lande, eller er udrejst fra de lande, der betegnes som risikoområder, følger de løbende retningslinjer for karantæne fra Sundhedsstyrelsen, som for eksempel anbefaler en karantæneperiode på 14 dage hjemme. Risikoområderne omfatter blandt andet det nordlige Italien. Listen opdateres løbende og kan ses her.

Er du syg, så bliv hjemme
Hvis du føler dig det mindste syg, eller for den sags skyld er i tvivl om, hvorvidt du er smittet, så bliv hellere hjemme frem for at dukke op til træning. Har du symptomer, så kontakt egen læge/lægevagten eller akuttelefonen 1813.

Brugen af omklædningsrum
For nærværende er vores omklædningsrum åbne, MEN vi opfordrer på det kraftigste til, at alle vores medlemmer bader hjemme hos dem selv, så vidt det er muligt. Er man smittebærer, så sætter det sig på bænkene i omklædningsrummene. Brug heller ikke sidemakkerens håndklæde, såfremt man har glemt sit eget. Det samme gælder de personlige hygiejneartikler, lad dem forblive personlige.

Undgå håndtryk før fodboldkampe, og når man mødes

Vi skal undgå at bidrage til en mulig smittespredning. Man bør derfor ikke hilse med hænder, når man møder ind til træning, og man bør aftale med en modstanders træner, at man i stedet for et håndtryk hilser med eksempelvis albuen eller blot nøjes med at vinke til hinanden forud for kampene. Det samme efter at en kamp er afsluttet.

Undgå kampråb og jubelscener
Hold afstand til hinanden, helt generelt - undgå før kampene at samles i flok med armene om hinanden for at udføre et kampråb, undgå ved scoringer at kramme, give high-fives og juble med berøring.

Undgå fælles drikkedunke

Vi appellerer kraftigt til, at vores hold ikke benytter fælles drikkedunke i denne periode. I forvejen er disse sæt med drikkedunke ofte fyldt med flere bakterier end hvad godt er - og i denne tid, opfordrer vi til, at hver spiller medtager sin egen dunk hjemmefra.

Husk hygiejnen
1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
2. Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
3. Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

Håndsprit
Vi forsøger at få bestilt håndsprit hjem og sat op på vores toiletter – brug dem venligst, og vær sød at lade dem blive stående til den næste.

Mere information:
Læs hvad, DBU anbefaler her:
https://dbu.dk/nyheder/2020/marts/gode-raad-til-fodboldklubber-om-corona-situationen/

Læs også nærmere på coronasmitte.dk:
https://politi.dk/corona

Sundhedsstyrelsens side her:
https://www.sst.dk/corona

Udenrigsministeriets rejsevejledninger her:
https://um.dk/

Statens Serums Institut sygdomsudbrud her:
https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus