Frederikshavn fI Fodbold - Gug Boldklub 6-3 (1-2)

Mål Gug: Søren Astrup(1-1), Emil Vognsen(1-2), selvmål/ Nicklas Sørensen(5-3)
Gult kort Gug: Jonas Pedersen

Bloody football, eh?

Det er nok godt seniorafdelingens mand for bordenden, Jonas Jensbye, er erhvervspsykolog og ikke sportspsykolog, for så havde han nok et helt Gug-hold, der bankede på hans kontor mandag morgen med begyndende depression, for føj for en oplevelse det unge Gug-hold havde en regnvåd lørdag på legendariske Rimmens Allé.

(‘Guld’) Haralds drenge trumfede således Gugs flotte comeback fra første halvleg og smadrede boldene ind efter behag, hvor de på ti minutter i anden halvleg vendte 1-2 til 4-2, inden Gug fik gnedet det våde ID Voks ud af øjnene…

Det var ren deja vu til 8-3-nedsmeltningen mod Hobro IK i foråret, for der var både guld og kapel hos 9210 Gugs udvalgte. En særdeles flot, både fodboldmæssigt og moralsk, første halvleg blev afløst af kollaps til frederikshavnsk fordel. Allan Olsen kunne ikke have skrevet det bedre.

Kampen igennem rev den tidligere Skagen- og Jammerbugt FC-angriber Kasper Sørensen Gug-forsvaret rundt med sin fysik og vandt stort set alle nærkampe, enten med hovedet eller sin brystkasse, så selv Daniel Moth måtte spørge til hans brysttræning. Allerede efter fem minutter, hvor Gug ellers var startet bedst, var FFI-angriben involveret i en omstilling og så førte værterne 1-0 i regnvejret.

Gug fortsatte dog ufortrødent med tålmodigt spil og stor bevægelse i front, hvor Jens Joe Klagenberg var farlig af et par omgange, blandt andet på en fremlægning fra Flødefoden Skov, der gjorde comeback(-bajer!). Udligningen faldt dog i forlængelse af en dødbold, hvor den blonde dræber Søren Astrup, pludselig var kold som røven på en polarræv og driblede keeperen. Astrup har ellers mest brilleret ved sin evne til I K K E at omsætte chancer til mål i sin start i Gug - men da Pyroman #1, Tommi TopTændt Fabricius i torsdags vendte tilbage i træning, kunne Astrup konstatere, at der ikke var grund til at kæmpe om dén titel. Oplægget kom i øvrigt fra Gugs nye nummer 11, Nicklas Sørensen, der med det nummer og sin plads på holdet er gået fra Andrea Pirlo til James Rodriguez, hvilket også bedre matcher både frisurer og tatoveringer - ikke skidt for en lægga’ spælla’, der kvitterede med to assists.

Det smagte næsten af Mosederby mellem Brønshøj Boldklub og Akademisk Boldklub, i hvert fald var banen så tung, at det var som at spille i en fugtig mose - men som en skøjteprinsesse fra Aalborg Pirates dansede purunge Emil Vognsen dog forbi keeperen og gjorde det til 2-1 fra en spids vinkel. Endnu en debutantscoring.

Og så gik holdene ellers i kabinen. Som Gug-mand har man næsten lyst til at kalde en VAR fra FFIs omklædning, for der måtte have været doping i deres pausethe. 33 sekunder inde i anden halvleg havde de udlignet - uden Gug havde rørt kuglen. Og med deres store fysiske styrke og endnu mere direkte spil moste de så meget på at det flotte comeback var en realitet for Troels Wiis Gaardbo tropper.

Selvom Gugs narkoleptiske anfald gjorde det svært, skabte man dog stadig chancer, men i den offensive satsning scorede FFI to gange mere, og så var prutten ligesom slået.

Facit var et eftertrykkeligt nederlag, selvom man egentlig var dominerende og bedst i 67,3 minutter, men det er jo det fantastiske ved verdens bedste spil; det ligemeget #jeppek - mål tæller og på 8 chancer scorede FFI 6, hamrede en på overlæggeren og brændte en.

Den meget voks i øjet og manglende saft i pausen(Kasper Krogh havde sendt Scoops røde saft til Smukfest) gjorde det svært at være andet end bitter. Vil man have et mere retvisende og nuanceret billede af kampen, så slå vejen forbi Kanal Frederikshavn - Fodbold - de lever trods alt af objektivitet. Deres fremragende initiativ med livedækning af kampene kom også Ultras til gode, og er man interesseret, kan i slå vejen forbi http://www.kanalfrederikshavn.dk/…/ffi-traener-den-vildest…/

Nå, I er her stadig? Det er også meget federe at flæbe og kalde det hele uretfærdigt for Gug-holdet. Men Gug var sin egen værste fjende, så meget at Voldemort, Hannibal og Darth Vader ligner Linie 3. Og derfor fik FFI de 3 streger.

Kampens spiller blev Kødhakkeren fra Kaas, den nye signing Søren Astrup, der fik sig end mere end almindeligt dyr debut; mål, debutant og Gugs Man-of-the-Match, efterfulgt af anfører Simon ‘Traktor’ Frederiksen, der i Copenhagen Fashion Week-anledningen spillede farveblindekortet og havde valgt outfittet blå sokker, blå short og pink-mørkeblå trøje…

Næste kamp er første #MatchDay i sæsonen - og endda et match up mellem far og søn, når Langagergaard Senior tager sit Aalborg Freja-hold med til Benny Nygaard Lane og møder sønnike Anton&Co.