JS: Gug tabte trods lige kamp til topholdet

Af Simon Frederiksen.

Intet nyt er dårligt nyt – Gug tabte trods lige kamp til topholdet.

Gug Boldklub-Herning Fremad 0-2 (0-1)

Gule kort Gug: Nicklas Sørensen og Marc Dahl

”Hvem fanden lægger også kampe oveni konfirmationsperioden?”... Sådan spurgte Tommi ’Toptændt’ Fabricius retorisk for en måned siden. Nu er redaktionen ikke en del af DBUs turneringsplanlægning, men i og med konfirmationerne er faldet som perler på en megalang snor den sidste måned, ville det betyde en ret lang afbrydelse af turneringen… Under alle omstændigheder var det et afbudsramt Gug-hold, hvor størstedelen af afbuddene var til fordel for at æde suppe, steg og is og synge dårlige rim på ’Molak-molak-mak-mak-mak’…

Lørdagens kamp mod topholdet Herning Fremad blev indledt med et minuts stilhed for at ære en alt for tidlig afsked med livet fra en Herning-spiller forrige torsdag. Det var udeholdets første kamp siden da, ovenpå en sikkert tung træningsuge – og selvom det tydeligt fremgik at Gug gik efter sejren, er det svært ikke at unde Herning sejren oven på en så uretfærdig oplevelse for alle pårørende.

Selve kampen blev indledt – ikke overraskende med modsatte opgør in mente – tunge stød fra udeholdet, hvis taktik minder om en point-guard i NBA på speed og ondt i trepointsarmen. Alene i kampens første 10 minutter øsede holdet så mange bolde mod Gugs felt at det resulterede i små 56 hjørnespark. Cirka. Et af dem blev smasket i netmaskerne ved forreste stang, så hårdt at der stadig står Select i panden på målscoreren. Vikarierende anfører Simon Frederiksen kunne med fordel have taget noter af Fremads 0-1-scoring, for da samme chance tilfalder ham tyve minutter senere sætter han bolden over hegnet fra 12 centimeters afstand.

For en Gug-bagkæde der bestod af fire prepubertære teenagere, 16-årige Mads Serup, dagens Man-of-the-Match, Christian Klitgaard på 18(der også nuppede en fuld U19-kamp efterfølgende - #RESPEKT), Anton Langagergaard på 19 og Simon Steffensen i målet på 17, var det en tung kinddans med Fremad-holdet, der i snit har 12 kilo ekstra Schulstad-rugbrød at slås med. Faktisk var Gug-holdet så ungt, at der måtte en oversættelse til af taktikmødet, da Coach Stiller valgte at referere til Johan Cruyff Forhåbentlig er der ikke nær så store spørgsmål i panden, når eksamenerne om kort tid går i gang…

Hele Gug-holdet åd sig (tøhø) dog ind i opgøret mod de fysisk overlegne modstandere. Desværre var dommeren ikke helt skarp på sin linje og det affødte flere frustrationer, bl.a. fra Marc Dahl, der slog sin egen rekord ved efter 3,5 minut modtog en henstilling, men også de to holds trænere endte i skænderi som to fraskilte forældre.

Farligste mand for Gug var den tekniske ekvilibrist, Lasse Strandberg. Største chance til ham kom efter et Michael Laudrup-lob fra Nicklas Sørensen, men selvom Strande er fra samme by som Ebbe Sand kvitterer han ikke som der blev mod Taribo West & Co i ’98 – takket være en fremragende redning i Fremad-målet på Strandbergs fine afslutning. Dén duel skulle også senere i kampen få samme udfald. For generelt stod Fremads keeper fremragende, og supplerede sin indsats med akrobatisk at redde et straffespark fra Strande i slutningen af anden halvleg. Moseloven ”aldrig tag et straffespark begået mod dig selv” gælder derfor stadig.

Kampens største chancer tilfaldt Herning, der skiftevis sendte bolden i skoven eller så Simon Steffensen parere. Hos Gug gjorde Oliver Steffensen comeback efter sin træningslejr i Asien. Han erstattede endnu en skadet spiller, og den blonde offensivspiller kan passende se video med Filipo ''Pipo'' Inzaghi om hvordan man indgår en mafioso-kontrakt med dommerne om i særlige tilfælde at omgå offside-reglerne.

Gug var dog ikke døde og begravede og forsøgte flere gange at få udlignet, hvor den største mulighed tilfaldt Jens Joe Klagenberg, der klaskede et godt langskud på overlæggeren. Anderledes heldige (og dygtige) var modstanderen, da et fejldømt frispark bliver krøllet over muren til 0-2.

For de to mennesker, der måtte tænke: Er dette referat retvisende for kampen? Bare rolig, det er dokumenteret, så end ikke Detektor - DR ville kunne finde noget. Tjek selv på følgende link fra Pinkii Productions TV: https://www.facebook.com/HerningFremad/videos/383089215881813/

Næste kamp er allerede på fredag mod Hjørring Idrætsforening til endnu en #Matchday. Det er næppe gået tuden forbi nogle Gug-folk, at der også her er stort sponsor/træner-leder-arrangement med fællesspisning. Det betyder at stadionrekorden på cirka 500 måske-måske står for fald. Vi glæder os til endnu en velbesøgt #Matchday;