JS: Mød Tommi 'Toptændt' Fabricius

En af JS-holdets helt store profiler har på det seneste været Tommi fabricius. Mød ham her i et lille portræt fra JS-kampprogrammet. Text af Simon Brix Frederiksen.


Gug Boldklubs helt egen medicinmand er topscorer Tommi TopTændt Fabricius. Den hurtigere pyroman, der altid kommer til chancer, ernærer sig til dagligt som fysioterapeut. Godt nok er det her ældre, han behandler i kommunens tjeneste, men om det er fordi skavanakerne og symptomerne er de samme eller ej, er han også blev Jyllandsseriens helt egen doktor. I hvert fald har man indtrykket af han har en master i medicin, men det er måske også nødvendigt, når man tager et kig på holdkammeraterne. Vi har spurgt TopTændt til (bi-)jobbet:

STORKUNDEN: Det må uden tvivl være Olsen. Der var gået omkring to minutter af hans første træning før han opsøgte mig for at få hjælp til hans gamle ben. Siden da har jeg set på ham inden hver træning.

DE UMULIGE KUNDER De unge, Balle, Melgaard, Klitgaard, Serup. De tror alle at de har superkræfter og kan komme sig over en skade i pausen i mellem øvelserne til træning. De sidestiller det, at gå fra de sidste 30 minutter af en træning med at blive frataget deres SU og de lommepenge de får fra deres forældre. Rygterne siger at Christian Klitgaard har fri adgang til sin mors mobilepay...

HYPOKONDERNE Uden tvivl Jonas P. og Kaalbye. De bliver sikkert pigesure over den her melding, men det er fakta. Jonas P. har konstant ondt et nyt sted og Kaalbye bruger tape som han bruger toiletpapir. Rent fagligt vurderer jeg at problemet for de to sidder på halsen.

JERNMANDEN Anton Langagergaard, ham ser jeg aldrig! Det må være alle de ”grønne” vitaminer og mineraler han indtager efter hver træning.

TRÆNINGEN Vores træning er delvist skadesforebyggende. Vi er heldigvis begyndt at have fokus på at varme godt op og lave dynamisk udstræk/sving inden vi går over til spil, hvilket er meget fornuftigt. Omvendt har vi mange højintense spil som alt andet lige øger risikoen for skader. Det ville være nemmere at være fys for holdet hvis vi afholdt træningerne i cafeteriet med Fifa og pølsemix.

MODSTANDEREN Tidligere har målmand Martin Færch hjulpet en modstander, og det har jeg da også selv. Jeg husker især en episode mod Hjørring. Jeg var netop blevet udskiftet (trænerfejl naturligvis), da en Hjørringspiller løber ind i muren Simon. Han var derfor i store smerter og folk mente jeg skulle ind og kigge på ham. ”Hvad siger du Tommi?” ”Ja, han kan i hvert fald ikke spille videre” måtte jeg forvirret konkludere, hvorefter jeg hjalp ham fra banen.