JS: Pølseeffekten lever – Gug vinder på græs

Af Simon Frederiksen.


Gug Boldklub-Hjørring Idrætsforening 1-0 (0-0)

Mål: Lasse Strandberg (45.23 minut)

Pølseeffekten lever – Gug vinder tilbage på græs. For fodboldnostalgikere må det have været som at være fanget på Alcatraz og tvangsindlagt til at se samme flade Le Tour de France-etape om og om igen. Men fredag skete det endelig: For første gang i et år var Gug tilbage på Stadion; på ægte, grønt græs. Og JS fejrede det med en sejr mod ’den onde ånd’ fra Hjørring.

Til duften af flækkede furtere tog man en 1-0-sejr og undgik derfor at Hjørring stjal hele buffeten som sidst de besøgte Gug. Med sponsor og træner/leder-arrangement var det en særdeles velbesøgt #Matchday, hvor klubben summede af liv og både Coach Stiller og Torben Uttrups tropper leverede den bedst tænkelige forfest til Aalborg Karneval.

Gug startede fremragende, hvor Lasse Strandberg allerede efter få minutter får en dyb stikning, men keeper Mads Sylvan redder flot. Akkurat som han gør ved to andre lejligheder på lignende chancer. Heldigvis viste Strande klassen mod sin gamle klub på en endnu sværere chance #spoiler.

Gug stillede med en bagkæde med en gennemsnitsalder på 19,4 – endda tilsat ekstra rutine denne gang, da Jacob Balleby erstattede Mads Serup på venstre back. Og de små dun på overlæben bliver snart til hår på brystet, for føj for en mandfolkeindsats. Helt fortjent blev to af teenagesensationerne i One Direction-bagkæden, Emil Melgaard og Christian Klitgaard delt man-of-the-match og kan nu også åbne øl på håndværkermanér #gudhvorblirdehurtigtvoksne

Foran var det tydeligt at koen var kommet på græs – bogstaveligt talt. ’Traktor’ Frederiksen udmærkede sig i hvert fald med ti glidende taklinger på de første fem minutter. Som Oliver Steffensen bemærkede Niels Hausgaard-tørt: ”Du virkede glad for at være på græs…”

Efter den flotte Gug-åbning, åd det stærke Hjørring-hold sig ind i kampen. Gennem sæsonen har de haft en stor del af spillerne med på Vendsyssel FFs reserveliga-mandskab og midtvejs i første halvleg er en af dem, Ruben Winther farlig med et skud på overlæggeren.

Anden halvleg er kun 23 sekunder gammel da Gug scorer en konge-kasse - og første mål i 11 halvlege mod HI! Lang diagonal fra Meldgårds dunder af en højrefod til evigt udfordrende Tommi 'TopTændt' Fabricius, der finder Strande. Et kort hoftevrid og fra cirka 0 grader klasker han bolden i nettaget med venstre. ”Tak for’ed,” som Danmarks bedste holdleder, Villy Jellesen, sagde. Inden han nødtvunget fik fremstammet: ”I Kjellerup ryster målet stadig fra dengang jeg gjorde det samme.”

Resten af halvlegen stod på fight og omstillinger. Joe spillede sig forbilledligt op efter en svær første halvleg og løb sig endda til en krampe, mens midtbanemakker – til superfan Jonas Jensbyes højlydte begejstring – Nicklas Sørensen lavede flere glidende taklinger #engang6eraltid6er

Hjørrings største mulighed tilfalder Mads Hoe, der flugter fra venstre side af feltet, men Simon ”Jeg-har-mega-travlt-selvom-vi-fører-1-0-med-fem-igen-og-min-centrale-midt-er-helt-døde” Steffensen hiver en fremragende puma-redning frem.

En fantastisk klubaften slutter med en 1-0-sejr. De unge bolddrenge kunne derfor synge med på sejrssangen i omklædningsrummet og Gug har endnu ikke tabt på græshjemmebanen i år, som assistenttræner Stokbro bemærkede. Efter kampen gav storsponsor Aabo Sørensen øl, ’Pudseren’ tilbød grillkylling i pausen og Vissevej summede af liv. Tak for det!

Om det var smagen af sejr eller duften af grill, der gjorde Balle så kåd, at han tog et overlap i 89.minut med et smørret smil vides dog ikke. ’Farmand’ Strandberg blev i hvert fald bange…

Allerede onsdag skal Gug i ilden igen, når udklædningen fra lørdag skal smides og de lyserøde dress forsøge at drille topholdet fra IF Skjold Sæby, der har snuden mod Danmarksserien. Igen kan Gug spille frit og med den nuværende gennemsnitsalder, er der i hvert fald ingen, der vil undre sig, hvis man igen agerer ’umoden drillepind’.

Det er på onsdag på Sparekassen Vendsyssel Arena – kig forbi, det plejer at være voldsomt underholdende…