JS: Sendt til tælling i Nordjyllands Newcastle

Aabybro Fodbold - AAIF - Gug Boldklub 1-1 (0-1)

Mål Gug: Søren Astrup

Gult kort Gug: Daniel Moth

Af Simon Frederiksen.

På en dag, hvor Gug i langt størstedelen af opgøret var i kontrol, endte man alligevel kun med næstbedste udbytte mod bundholdet fra Aabybro.
Ligesom når samme Rasmus Seebach-sang kører igen og igen og … på Danmarks bedste radiokanal, DR P4 Nordjylland, er det samme plade, der skal forklare pointtabet - for det var indeed to point tabt, og ikke et vundet:

Skarphed.

Udeholdet kunne godt have brugt en mand eller to fra Astralis og deres killerinstinkt, når de slagter løs på terroristerne i StarLadder CS:GO.

Gug havde i løbet af ugen trænet på både en tung græsbane og kunst, fordi Aabybro og træner Jan Werther ikke helt var sikre på om det var det ene eller andet, der skulle danne underlag. Det blev dog plastic-tæppet og dermed vores alle sammens Nicklas Sørensens favorit-underlag.

Orkestreret af netop en velspillende ‘Nick’ buldrede angrebene frem i højresiden, hvor han boltrede sig med flere legekammerater. En af dem er manden, der dækker en højrekant alene, både offensivt og defensivt, Søren Astrup. Midtvejs i halvlegen er det og Cafu fra Kaas, der bringer Gug fortjent i front og kroner helt logisk en uge, hvor højrebacken har høvlet mål ind til træning. Ganske fortjent blev den blonde dræber også kåret til Man-of-the-Match.

Gug overlevede også for anden uge i træk fint en undertalsperiode, da Daniel 'Fuglebryst' Moth sendes ud i ti minutter - efter Marc Dahl kort forinden er blevet revet ned gang nummer 49 for en ligeså grel forseelse. Som dommeren selv sagde: “Ja, jeg kan godt se det ser dumt ud.”

En alt for lille 1-0-føring ved pausen til Gug i en halvleg hvor Aabybro kun to gange truer på omstillinger, men afvises godt af tilbagevendte Simon Steffensen i målet.
Samme maleri pensles efter pausen, hvor Gug er endnu mere dominerende og de gule er endnu færre gæster hos Simon.

Hjemmeholdet kommer sågar en mand i undertal, til stor frustration for deres mange fremmødte fans. Det er i sandhed Nordjyllands Newcastle United, hvor det ene ukvemsord efter det andet fløj ud af munden som en nordengelsk minearbejdsplads - især i retning af Marc Dahl, der må have fået tinnitus af publikum, der modent råbte “av-av-av”, når han havde bolden. Alt mulig ros til Marc for i anden halvleg at holde sig i skindet og ikke lade sig frustrere til en advarsel.

Midtvejs kan kampen lukkes, da ‘Nick’ leverer nok en assist, men Traktor Frederiksens tordenstøvle høvler på overliggeren.

Aabybronx hooligans fortsatte galberiet, og dommeren måtte sågar stoppe kampen fordi en tilskuer stillede sig mellem de to trænerbænke og råbte af manden i sort. Kuriøst nok var den ældre herre selv dommer, og stod derfor og råbte af en kollega, inden han forlod sidelinjen. Da kampen endelig genoptages udligner Aabybro på en to-tre tilfældigheder på en dødbold, der sneglede sig over stregen.

Fem minutter igen og så skulle Gug lige pludselig satse - det gav også tre chancer, bl.a. en friløber fra midten til Joe Klagenberg, og to chancer til indskiftede Oli Steffensen og en nok-engang-stærkt spillede Anner Langagergaard, der kunne have fået et straffe.

Men ak-ak-ak …

En uforløst finale endte uden vinder, så nu er der tre finaler tilbage. Først på lørdag, til #MatchDay, hvor Aalborg Chang venter i et brag af et Ådalsderby. Chang spillede sig lidt pludselig tilbage i top 4-ræset med en sejr mod stærke Hjørring Idrætsforening, så der er dømt ‘forbudt for børn’. Men tag dem nu alligevel med og afslut efterårsferien ordentligt!

***ATTENTION: Mette Frederiksen og andre Gug-gensere: Selvom det kaldes finaler, så betyder det ikke forlænget spilletid ved uafgjort. Heller ikke på lørdag ...