Klummen: 5 fantastiske år i seniorafdelingen

Af Torben Uttrup Andersen, S3-træner.


INDENFOR KRIDTSTREGERNE:

Jeg ankom til Gug Boldklubs seniorafdeling for nu godt 5 år siden, som spillende assistent på vores 1. hold, som på daværende tidspunkt var placeret i serie 2, mens 2. holdet var placeret i serie 3.

Søren Frederiksen var manden i cheftræner rollen og vi havde et hold, som bestod af en række unge Gug-drenge, som var ved at få hår på brystet til seniorbold. Dette krydret med spillere som havde været i Gug i en årrække.
I den første halvsæson spillede vi faktisk en rigtig flot omgang fodbold og sluttede på en ganske fornuftig 2. plads i rækken, som desværre ikke rakte til oprykning.
Ved sæsonens afslutning valgte Søren Frederiksen, at trække sig fra cheftræner-posten og dermed lå det store ansvar lige pludselig på mine skuldre.

I det kommende halve år gik tingene ikke helt, som vi havde forventet og sæsonen blev en lang kamp for at undgå at holdet skulle en tur ned i serie 3.
Til sidst lykkedes det os at hente en sejr i NUBI efter en scoring til sejr fra Nicolaj Andersen (han bliver så glad for at være nævnt i artiklen), som sikrede os endnu en sæson i serie 2. Sæsonen var også hård for vores 2. hold, som måtte en tur i serie 4.

Herefter blev der skiftet på cheftrænerposten og Kim Ray Nielsen kom ind i klubben med store armbevægelser og satte en masse ting i gang i klubben.
På banen blev der brugt mere tid på organisationen end på det fremadrettede fodboldspil, hvilket gav en god base på banen og til sidst var sæsonen tæt på at indbringe en oprykning, men det blev ved en 2. plads i rækken. 2. holdet vendte hurtigt retur til serie 3 igen efter en fin oprykning.
Herefter var det Kim Ray Nielsen tur til at trække stikket som 1. holds træner i Gug Boldklub og ind kom min tidligere holdkammerat fra Jetsmark/Blokhus FC Nickolaj Jonstrup.

Nickolaj var ny mand i trænerrollen, da han kun lige havde lagt støvlerne på hylden efter sin fine karriere i Jammerbugten. Det skulle dog vise sig at støvlerne igen blev taget i brug i Gug.
Nickolaj kom ind med en plan om at få integreret endnu flere af de unge drenge fra Gug’s egne rækker, hvor vi havde et meget talentfuldt U19-hold, som var under vingerne på Müller og Jensen.
Den første sæson i tiden med Nickolaj som træner kulminerede med en oprykning fra serie 2 til serie 1 efter en sæson, hvor vi spillede flot offensiv fodbold og scorede mange flotte mål.
Det var kun anden gang i boldklubbens historie, at holdet var kommet i serie 1 og ved første besøg blev det et hurtigt exit, hvilket vi håbede at vi kunne undgå.

Første sæson i jyllandsserien

Det viste sig, at vi med alle Gug-drengene på banen var stærkere end vi troede og efter 13 runder lå vi nummer 1 i rækken og lå til at rykke op i Jyllandsserien for første gang i klubbens historie.
Oprykningen så ud til at kikse i sidste spillerunde med 0-0 hjemme mod Nørresundby, 10 minutter igen og vi spiller 9 mod 11 efter 2 gule kort. Så sker der det, at en af de helt unge drenge Kristoffer Frank (17 år) dukker op i feltet og sparker læderet i kassen og oprykningen var en realitet.

I klubbens første sæson i Jyllandsserien bliver det til en fornuftig en af slagsen, som ender med en flot 5. plads, hvilket betyder endnu en sæson i Jyllandsserien og dermed endnu et kapitel i klubhistorien. 2. Holdet har i denne sæson store problemer med mandskabet og er ikke mange til træning, hvilket selvfølgelig ikke er godt for en klub og et hold. Heldigvis redder holdet sig endnu en sæson i serie 3 i sidste spillerunde.

Så er det igen tid til at skifte ud på trænerfronten på vores 1. hold – Nickolaj får en mulighed for at komme til AaB og træne DS, og vi får en gammel(så gammel er han heller ikke) Gug-dreng ind som 1. holds træner i Kasper Stiller, som og så er ny mand i trænerrollen efter støvlerne er lagt på hylden(han kan heller ikke lade være med at spille).

Gug viser igen, at de er klar til at give de unge nye trænere chancen for, at starte trænerkarrieren efter deres egne flotte udfoldelser på banerne.

Fra 1. til 2.-hold

Undertegnede valgte at takke af på 1. holdet for at være med til at skabe en god kultur omkring vores 2. hold i klubben, så der er et hold, så vi har plads til alle klubbens kommende talenter fra ungdomsafdelingen.

Første sæson i Stillers regime bliver det til en flot sæson, hvor statussen som JS-hold bibeholdes og det er fortsat bygget op om drenge der har haft deres opvækst i Gug-boldklub.
2. holdet får en træningskultur stablet på benene og vi får sikret os en ny sæson i serie 3 efter en sæson, hvor vi gerne ville have gjort det bedre, men en 5. plads blev det til.

Så starter der en ny sæson og JS-holdet spiller fremragende og slutter på en flot 4. plads i rækken og dermed kvalificerer sig til at spille JS1 og dermed muligheden for at spille sig i Danmarksserien. En sindssyg flot præstation af en lille klub som Gug og dermed bliver vi i Aalborg det 3. højst rangerende klub efter AaB (superliga) og Vejgaard (2. division). Hvis vi tager Nørresundby med i ligningen må vi tage til takke med at være 4. højst rangerede, men det er og så en fremragende præstation er være foran de gamle stoltheder som Aalborg Chang og Aalborg Freja.

Serie 3 spiller en bedre sæson og får integreret flere af vores talentfulde U19-spillere på holdet, hvilke giver mere dynamik og slutteligt sikres endnu en sæson i serie 3 efter en 3. plads.

Så er vi fremme ved den igangværende sæson, hvor vores JS-hold har spillet meget flot fodbold, men har mødt kynisk modstand, som har straffet fejl og derfor burde pointhøsten være større.
Serie 3 startede sæsonen med 4 point i 4 kampe, men har herefter vundet 6 kampe i streg og kæmper lige nu med om oprykningen til serie 2.

Udover historierne omkring vores 1. og 2. hold, så fik vi faktisk 2 oprykninger i sidste sæson. Vores 3. hold på herresiden vandt flot deres pulje i serie 5 og vores nystartede dameseniorhold smadrede alt modstand og sluttede med en sikker oprykning til serie 1.

Så en super god udvikling med flere seniorhold på herresiden og ikke mindst super lækkert at have et damehold i klubben.

Glæder mig til at se hvad fremtiden bringer indenfor kridtstregerne.


UDENFOR KRIDTSTREGERNE:

Der er sket rigtigt mange ting udenfor kridtstregerne i min tid i klubben, som har bevirket en positiv udvikling i hele klubben og i vores seniorafdeling.

Vi har haft byggerod på vores anlæg grundet anlæggelsen af Egnsplanvejen, hvilket har betydet, at vi har trænet på Vedbæk (ingen husker dette nu), Men projektet var med til, at vi har fået vores nye flotte kunststofbane som flittigt bruges af alle klubbens medlemmer.

Vi har derudover fået lavet et fantastisk arrangement omkring vores kampafvikling på hjemmebane. ”Matchday” er en super opfindelse, som mange klubber er misundelige over vi kan levere i Gug. Her skal alle de andre klubber være mere misundelige over den frivillige arbejdskraft, som vi leverer i klubben til disse arrangementer. Uden jer frivillige ville dette overhovedet ikke kunne eksistere, så her skal der lyde en stor tak fra alle spillere og trænere, som nyder dette setup.

Vi har haft fællesspisninger i klubben med mere end 250 deltagere, hvilket viser hvor stort en fællesskab vi har i Gug Boldklub.

Vi har i mange år haft DBU’s fodboldskole på anlægget, men nu har vi stablet vores helt egen ”Football Camp” på benene, som sidste år blev afholdt med succes for 1. gang.
Den nye ”Football Camp” er lige på trapperne, så vi glæder os alle til endnu engang, at se hvordan dette arrangement kan være samlingspunkt for vores unge talenter.
Her skal der bestemt også roses for et kæmpe og flot stykke arbejde i kulisserne for at få dette til at blive en oplevelse for deltagerne.

Sidst men ikke mindst, er vores anlæg blevet super lækkert efter vi har fået ny parkeringsplads og Petanque har fået nye baner, som de helt sikkert bliver glade for.

Jeg ser frem til alle de gode ting der kommer til at ske i klubben i de kommende år. Med den store opbakning der er fra Vennerne og de frivillige, så kan jeg kun se lyst på fremtiden.


Tak fordi jeg måtte få ordet – Forza Gug.


____________________________________________________
**KLUMMEN** - EN NYHED PÅ GUGBOLDKLUB.DK

Ovenstående indlæg er et indslag i en række nye klummer på gugboldklub.dk.

Klummen bliver et fast indslag løbende hen over sæsonen med forskellige skribenter. De fleste vil nok være en del af klubbens liv, men hvem ved, måske også udefra kommende skribenter indkaldes undervejs.
Emnerne står den pågældende skribent ret frit for. Så længe det drejer sig om Gug BK, Gug, fodbold i al almindelighed, holdsport eller andet med interesse for Gug BK-folket.

Klummeskrivere vil bl.a. være:
* Sognepræst, hardcore Gug-supporter Jens Brun.
* Seniorformand, tidligere førsteholdsspiller med 92 kampe - Jonas Jensbye.
* Ildsjæl, U9-træner - Emil Adelborg.
* Formand emeritus, Old Boys-chef - Henrik Schnoor.
* Træner, med et skarpt øje for både herre- og damesiden - Torben Uttrup.
* Klubbens Grand Old Man, æresmedlem - Benny Nygaard.
* Bladudvalgsmedlem, tidligere stævnebestyrer – Anders Nørgaard.
* Hårdtarbejdende formand, pigetræner - Henrik Sørensen.
* Koryfæ, midtbanegeneral på jyllandsserien – Simon Brix Frederiksen.
* MatchDay-maker, Old Boys-profil i AaB – Erik Steffensen.
* Grand Old Boys-profil, bladudvalgsmedlem - Lars Fischer.

Og flere navne kommer givet til!

Har du bud på skribenter – eller vil du bare gerne selv bidrage – så grib fat i webredaktøren via kma@stofanet.dk.