Saugstrup har spillet i Gug BK

Fotos og text: Bo L. Andersen.


VM-holdets største talent med afsæt i Gug Boldklub.


Stort tillykke til håndboldherrerne, der netop har genvundet VM ved stævnet i Kairo. Hvilken flot præstation, både fordi det var anden gang i træk, men også fordi det skete under meget vanskelige forhold.

Glæden over sejren bliver ikke mindre af, at vi har kunnet opleve Magnus Saugstrup være kampafgørende i de sidste tre kampe. Magnus er ikke bare fra Nøvling syd for Aalborg. Han har gennem flere sæsoner spillet ungdomsfodbold i Gug, og var med til at vinde sølv ved de jyske mesterskaber på U15 holdet i 2011.

Magnus var en lovende offensiv midtbanespiller, men havde også talent for at passe målet. 1-holdets faste målmand Søren måtte enkelte gange melde forfald, og så var der ingen protester fra Magnus, der villigt tog handsken op og greb bolden mellem stængerne. Det åbenlyse talent for at gribe en bold blev i samme periode dyrket om vinteren i Nøvling IF, og derfor blev JM finalen det sidste, vi så til Magnus på fodboldbanen i Gug. Farmand havde spottet talentet, og gav Magnus det valg, at han måtte satse på bare den ene sport, hvis han ville gøre sig forhåbningerne om at blive rigtig god til det.

Søndag kunne 2 millioner seere så konstatere, at Magnus' valg bar frugt. Han satsede på håndbolden, og nu står han med en medalje om halsen og en kæmpepokal i hænderne. Vi, der fulgte ham dengang fra sidelinjen, kan se, at alle hans kvaliteter som spiller og holdkammerat er intakte. Altid gik han forrest på banen med disciplin og kæmpede for holdet, og uden for banen var han den rolige støtte, man både som spiller og træner kunne regne med. Altid beskeden i omtale af egen indsats og ikke meget for ros.

Men det skal han have. Kæmpe stort tillykke til Magnus for den superflotte præstation som debutant til en slutrunde. Der var intet savn af Henrik Toft Hansen på stregen, og når det gjaldt, var han sikkerheden selv med en scoringsprocent på 100 i de sidste knock-out kampe. Tak for underholdningen, der i spændingsniveau sprængte alle rammer.