Super Grand Old Boys: Tour de Læsø

af Poul Møller, coach, Gug BK’s SGO 59+.

“Tour de Læsø” … eller “Tour de Daugaard” kært barn har mange navne. I weekenden var en del af SGO 59+ truppen draget mod Læsø på et lille træningsophold.
Læsø, en ø beliggende godt en 1 1/2 Tines sejlads fra Frederikshavn.
Øen har været hjemsted for jætten Ægir - kendt fra den nordiske mytologi.
Og her holdt aserne også fest ind i mellem anført af celebrities som Odin og Thor.
Denne her weekend var det ikke guder, der besøgte Læsø, men derimod Gug B. koryfæer som Eller’n, Bruun, Daugaard, Mose, Bendixen …

Læsø Boldklubs klubhus var for en stund omdannet til Gug Boldklubs Oldboys’ - Valhalla.
I det gamle og oprindelige Valhalla her blev der festet, spist, drukket og fortalt historier - som guderne “huskede” dem og historier og heltegerninger, de ville huskes for!
Meget er såmænd ikke blevet ændret hen over de sidste tusind år …
“I dag” bliver der stadig festet igennem.

Vildsvinet på spyd over bålet var byttet ud med masser af krabbekløer fra den lokale fisker.
Mjøden er blevet erstattet af frisk og kølig hvidvin. Humlen, brygget på det danske national bryggeri, er stadig at finde på bordet sammen med den gyldne karamelliseret drik fra Guds eget land, som har navn efter kolanødden.Og historier fra Val’en - i dag bedre kendt under navnet, fodboldbanen blev der også fortalte.

Jens “Lynet” Ottesen ku’ slet ikke stoppe sig selv - det kunne vi andre i øvrigt heller ikke! … når han gik i gang med at berette om sin uovervindelighed i målet og når han “spurtede” op og ned langs kanterne!

En af Gug Boldklubs absolutte helte, Ole Eller’n som har sin berettiget plads i fortidens og nutidens Valhalla, kan ud over at huserer på banen - nu også berette om, hvordan han er generel på hjemmefronten og dirigerer med sin skøn mø, Helle, når han “Huis, huis’er” på hende, når hun skal beværte ham en glas mjød.
Eller’n fik selvfølgelig hurtigt retten til at bære navnet - “Pjevert.”

Og denne “enestående - præstation” ville holdets aktuar, Th. Bruun ikke stå tilbage for, så hjemvendt til Karin ville han høre bedriften efter …
Resultatet blev - kunne vi se på hans Facebook-profil … “Th” ligende grangiveligt en bil, der var glad for at have en kaskoforsikring.

Dit ene øre er jo også blevet revet løs”, skrev Ejvind til sin ven.
“Th”, svarede lakonisk, “Det gør ikke noget … Jeg har da også løsøreforsikring.”

En tur i Kattegats bølger var jo også en del af ritualet på træningsopholdet. Efter et par times fodbold gik turen til bølgen blå.
Skønt!
Og naturligvis stod den også på en dukkert fra morgenstunden søndag.
Dog udviste holdets filmstjerne, Burt Reynolds - alias Ejvind K., ikke den store vikinge-spirit, da vi skulle i vandet.
Trods stjernerolle i en af dansk films ikoniske filmserien fra 1970-erne, “Piger til søs” måtte han nødes til at komme under vand.

Bendixen havde vanen tro redt op i omklædningsrummet … “De larmer sku’ så meget, når jeg ska’ ha’ min skønheds søvn, Coach.
Frank - holdets “italiano” havde igen fyldt kufferten op med selvbruner. “Coach, man ska’ jo nødig gå ned på accessories, når man bader …”
Næh! Det kan vi se, Frank.
Vi var jo blevet opfordret til at have et lille tøjdyr med, i fald man skulle have svært ved at falde i søvn - så langt hjemmefra.
Og Daugaard holdtes “Messi” han har ikke kun en skrøbelig fysik - men hjemveen er også stor, så naturligvis havde han sin hustru med …
“Ja, vi andre måtte falde til ro alene, imens “Dauvi” lige skulle hjem og kysse “God nat.”
Petersson - holdets “Benjamin- Lykkens søn” som havde din debut på træningslejren, strålede jo atter en gang på fodboldbanen ved ikke at tage så meget som ét eneste returløb.

Imponerende præstation, Petersson!

Men som Petersson replicerer, “Coach, når man er en nyforelsket gammel mand som mig, må du ikke sove, for virkeligheden et bedre end dine drømme.”
Ja, det fremgår tydeligt af dit spil og dit løbepensum, Claus - afmålt, dæmpet og minimalt.
Jess, truppens mest stille holdkammerat .. kan dog i Valhalla, når tingebåndet bliver tilstrækkelig smurt, i liflige drikke, skummende fadøl fra Tyskland og den gyldne kulsyre drik fra kolanødden godt sige noget …
Hør en gang her.
“Coach, min søn kom forleden dag til mig og spurgte mig, - Far, hvordan det er at have verdens bedste søn?
Jeg svarede ham, “Sønnike, det ved jeg ikke, du bliver nød til at spørge farmor!”

Tak til Daugaard for et fantastisk arrangement på din hjem ø.En skøn tur tilbage til da drenge blev til mænd - og senere til helte med retten til at gå i fodsporet på Odin og Thor på Kattegats mytologiske ø, Læsø.