Update fra Super Grand Old Boys og Veteraner

Af ”Coachen”, Poul Møller, SGO 59+ og 64+.

Hvorfor er det lige, at social-fysiske aktiviteter er så sunde?

Overskriften til dette indlæg kunne jo også hedde noget så traditionelt som, ”Sæsonen 2022 - for Super Grand Oldboys 59+ og 64+.”
Og ja, det er jo såmænd også et tilbageblik over året hos Gug Boldklubs gamle drenge. Men hvorfor så denne her overskrift …?
Social-fysiske aktivitet. ”Kuglen”, ”Den lille runde”, ”Svesken” … Fodbolden og spillet med den danner rammen for vores fysiske aktivitet. Men fodbolspillet er i lige så høj grad platform for vores sociale samvær.
Den fysiske aktivitet er velbeskrevet og velunderbygget. Det fremmer vores helbred. Det er med til at forebygge alvorlige sygdomme og livsstilssygdomme … hjerte-karproblemer, overvægt, BMI, kolesterol.
Men ikke mindre og for os nok ikke så uvæsentlig - det sociale aspekt. Fællesskabet et medvirkende til at give og styrke vores mentale helbred. Det øger vores livsglæde og selvtillid som igen genererer energi.

Gennem vores fælles socialfysiske relation, fodboldspillet, bliver fællesskabet meningsfuld. Det danner grobund for mange og livsvarige venskaber.
Således kommer en skade altid ubelejlig. Man kan ikke dyrke sin sport, som man er så passioneret for. Meeen hvad der rammer èn rigtig hårdt, er fraværet fra gruppen/ fællesskabet. Men føler sig på det nærmeste - ekskluderet og ”lukket ude!”

Tre kampe … 9 point. Således så starten på sæsonen ud. Det så ud til, at vi fortsatte i det spor, vi på 59+ afsluttede sæsonen 2021 på.
Vi havde sidste år vundet vores række.

Læste vi tabellen, kunne vi se, at vi efter de tre første kampe var det hold, der havde “lukket” færreste mål ind - og i lighed med sidste år.

Vi har i de sidste mange år gjort det til vores mantra, ”at vi spiller for holdet - og ikke for at fremhæve og dyrke sit eget ego!
Ingen brok - uanset hvor du bliver sat på banen.” Vi er villige til at tilsidesatte egne behov og ønsker i - holdets interesse.”

Slutresultatet for 59+ blev,  18 kampe - 12 vundet - 1 uafgjort - 5 tabte.
Topscorer Jan K. Lauridsen scorede lidt over 1/3 (19) af vores samlede mål på 49.
Ganske fornuftigt og et reelt udtryk for vores indsats gennem året.
Årets spiller blev ikke uventet Gug Boldklubs koryfæ og notabilitet, Ole Eller`n. Kendt, elsket af holdkammerater og venner og ”hadet” af modstandere.

Freja, vandt fuldt fortjent vundet turneringen i år … for de har både i foråret og i efteråret “slået” sidste års vindere, Gug … Det måtte jo være lakmustesten for at være de nye mestre.
En stor tak, Jan Brandt og Freja for det fine arbejde omkring Oldies But Goodies, så vil gamle drenge stadig kan komme ud at spille en gang fo’bol’ og hygge os i og med den så vigtige 3. halvleg.

I år lykkedes det - endelig for Lars Daugaard at få stablet en weekendtur til Læsø på benene for en flok friske gamle drenge. Tak for det Lars. Og ikke mindre tak til Jan K., Thomas Bruun, Ejvind, Torben Hansen for Jeres helt igennem uselviske indsats for holdet.

SGO har i år fået sponsoreret et helt nyt sæt spilletrøjer, bukser og strømper fra Skipper Clement Skolen.




På billedet: 
Bag. f.v. Claus Thorsen, Frank Assing, Jan K. Lauridsen, Thomas Bruun, Henrik Schnoor, Jess M. Larsen.
Siddende f.v. Henrik Bilgrau, Ole Ellern, Poul Møller, Ejvind Kristensen.

Således har disse tre guttermænd også været motorer for sociale arrangementer hen over året. Afslutning på foråret. Afslutning på efteråret. Five-a-side. Arrangementer hen over vinteren med bowling, billard …
Planlægning af spisning efter søndagstræning. En træningsturnering i foråret 2023!

En stor og hjertevarm tak til Jer alle på 59+.


På vores 64+ mandskab er livskraften og vitaliteten bestemt ikke mindre!

Optimismen og spillelysten lyser her op og om kap med selveste Stella Polaris, Nordstjernen!

”Die Mannschaft” på 64+ består primært af tidligere og gamle lærere. En doktor, en selvstændig erhvervsdrivende og en tidligere super sælger og fra Minolta - en konsulent i IT service og systemer og tilsvarende enheder. Ikke fo`bol`-tekniske konsulent …
Bestemt ikke en ueffen trup!

Meeen en trup med overvægt af lærere … Her er der mange meninger, synspunkter og holdninger, der skal tages ind i overvejelserne og tages hensyn til - kan I nok forstille Jer! Læg dertil de selvstændige erhvervsdrivende. Ikke det nemmeste job at styre og lede sådan en trup! Det bliver ind i mellem til, ”Se!, sagde den blinde - til den døve!”

Efter at være gået fra nederlag til nederlag gennem en del år, er det som om, at ”Die Mannschaft” er ved at finde melodien.
Vi havde en målsætning om, at vi i denne sæson måtte vinde èn kamp. Denne målsætning blev naturligvis indfriet. En sæson der absolut er godkendt - om end det blev til at sidsteplads i puljen.
Godt nok kan det være, at vi ikke vandt mange kampe på banen.

”Hvorfor er det lige, at social-fysiske aktiviteter er så sunde?”, spurgte jeg i indledningen.
Aldersspændet er fra 64 til 77 år! Her får ordet, ”social-fysisk aktivitet” virkelig sin betydning.
For nok vil lærere, selvstændige erhvervsdrivende, super sælgere, doktorer, dygtige tekniske IT-konsulenter gerne give udtryk for sine meninger og holdninger - men ikke her hos os.
Men her er der `kun èn der bestemmer, ”Coachen”  ..(det tror han da i hvert fald, at han gør. Og skal vi ikke lade det forblive sådan fremover ..)

Humøret, livsglæden, optimismen, fællesskabet, humoren, latteren er her helt centrale begreber på lige fod med fodboldkampene (det forsøger vi i hvert fald at overbevise os selv om, når resultaterne på banen ikke helt slår til!)

Tjek lige en gang denne her hilsen fra vores venner fra Chang. ”Hej Poul! Tak for i går. Altid en fornøjelse at spille mod en klub, der opfører sig som gentlemen. Vi behøver ikke en dommer næste gang. Hils gutterne fra os i Chang. Kh. Michael”
Holdets topscorer er (vist nok) ligeligt fordelt mellem, Jens Ottesen, Ejvind Kristensen og ja, ”ham der” Ole Eller`n.
Årets spiller blev ikke uventet, vores alderspræsident, 77 årige og mangeårige Gug-spiller, Ib Bukballe.

Hørt i omklædningsrummet hos de gamle drenge, ”Selv om der er dage, hvor jeg kunne ønske, at jeg kunne ændre fortiden, så er der en grund til, at bakspejlet er så lille og forruden er så stor.”

Vi hylder og lever efter Peter Plys kloge ord!